dinsdag 5 juni 2018

05 juni: Kejimkujik - Saint-John NB

Vandaag loopt de wekker al om 06:30 af, midden in de nacht dus.
In het restaurantje hebben ze ons gisteren verteld dat we toch wel 2 uur rijden naar Digby, waar we de veerboot naar Saint-John (New Brunswick) moeten nemen. Hier moeten we uiterlijk om 10u aanwezig zijn.

Even over 8 draaien we dan ook Highway 8 op, richting Digby. Ik weet niet of ze hier hun auto duwen, maar zonder snelheidsovertredingen te hebben gemaakt rijden we even over 9u Digby binnen.

We maken een rondje door het stadje, maar veel is er niet te zien en zo komt het dat we al om 9u20 aan de veerterminal aankomen.
Het inchecken verloopt hier rimpelloos en we kunnen als 2° aanschuiven in de rij en tegen 10u15 kunnen we de veerboot oprijden. Het is extreem kalm en er is een zee van plaats in het garagedek.

We vinden boven nog een plaats aan het raam in een paar gemakkelijke zetels. We hadden gehoopt hier wat walvissen te zien, maar veel gaan we niet te zien krijgen. Het motregent en het is mistig.
Filmpje

De overtocht duurt ongeveer 2u15 en verloopt rimpelloos.

We zijn nu te vroeg in Saint John (kunnen pas in de B&B inchecken vanaf 15u) en daarom besluiten we nog wat door de stad te lopen. Traditiegetrouw lopen we de eerste kerk die we tegenkomen binnen.






Tegen 15u30 komen we bij onze B&B aan en zijn al onmiddellijk zeer aangenaam verrast door het uitzicht dat we hier hebben. Er volgt een vriendelijke ontvangst en onze kamer blijkt al net zo in orde te zijn als het uitzicht. Het reusachtige gebouw doet Victoriaans aan en is - in tegenstelling tot de gevel die schreeuwt om een lik verf - piekfijn in orde.




Een half uur later vertrekken we te voet naar de Reversing Falls, iets meer dan 1,5 km verder.









Vanwege de grote getijdeverschillen in de Fundybaai wordt het water hier terug de Saint-John rivier ingestuwd. De sterke stroming loopt nu (om 17u is hoogtij) terug landinwaarts, om straks bij laagtij weer de andere richting uit te stromen.

Filmpje

Na het eten willen we toch de proef op de som nemen en, jawel hoor: zelfde plaats, 4,5 uur later....

Filmpje

Het is heel de dag zwaar bewolkt geweest met af en toe (mot)regen en temperaturen beneden alle peil (graad of 8). Een goede 100 km gereden.

Morgen verhuizen we weer.

EN: vandaag twee mails gekregen, 1 uit NL en 1 uit Halifax. Alles is definitief geregeld met de auto!

Bekijk ook nog even de vorige dagen want daar zijn nu ook de foto's bijgevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten