zondag 10 juni 2018

10 juni: Summerside - Baddeck

Vandaag een kort bericht met ebkel een paar GSM-foto's, en wel om twee redenen:

Het is een transfertdag van 430 km geworden waarbij we weinig zijn gestopt en weinig foto's hebben gemaakt (die ik achteraf gezien toch nog niet kan posten).

Rond half tien vertrekken we richting Confederation Bridge waar we nu wel tol mogen betalen. Op de heenreis hadden we gezien dat het $47 kost, maar nog voor de tolhuisjes waren we afgeslagen naar het informatiecentrum en daarna via een andere weg weggeleid. Nu blijkt dat je enkel tol betaalt bij het verlaten van het eiland.

Maar eerst nog een foto van één van de vele roodbruine patattenvelden die het eiland rijk is.


Volgens de navigatiedame wordt het bijna 19 uur eer we op onze bestemming aankomen, maar nadat ik haar de weg heb gewezen wordt dat 16 uur. 

We vermijden zoveel mogelijk snelweg en volgen de weg langs de kust. Mooi, maar niet spectaculair.





We passeren enkele grotere steden zoals New Glasgow en Antigonish zonder er te stoppen. Veel dorpjes zijn zo klein dat je er op een halve minuut doorheen bent gereden.

Geleidelijk aan worden de heuvels wat hoger en maakt bebouwing plaats voor bossen.

Regelmatig filmen we wat tijdens het rijden, maar die filmpjes zijn voor later.

Na een paar korte pauzes komen we rond 16:45 uur aan in ons nieuw logement: Ceilidh Country Lodge.

En nu de 2de reden waarom het zonder camerafoto's wordt:

Ik had gisteren op YouTube al een filmpje gezien over een verwoestende brand in Baddeck  (klik de link), enkele dagen geleden. Het historische Inverary Resort was 's nacht tot op de grond afgebrand. Laat dat nu net tegenover ons liggen en laat alle faciliteiten, waaronder WiFi, van daar gekomen zijn.

Tenzij we morgen onderweg ergens WiFi vinden, zal de komende dagen weinig doorkomen.

Morgen rijden we de Cabottrail (weer op de 300 km en dus een lange dag) en overmorgen hebben we de nachtboot naar Newfoundland.

Deze vertrekt pas om 23:45, dus op de boot zelf ga ik alleen een beetje proberen te slapen en niet aan de blog te denken.

Als het een beetje tegenzit zal dus alleen wat tekst doorkomen zonder foto's.

We hebben het weer droog gehouden vandaag, al was het nu omgekeerd van gisteren: voormiddag bewolkt (9°) en namiddag opklaringen  (14°).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten